Een assessment maakt vaak onderdeel uit van een sollicitatieprocedure. Waar moet je op letten en hoe kun je hier op inspelen?

Assessments worden steeds vaker thuis,online gemaakt. Dit betekent minder stress en minder druk voor degene die het assessment moet maken.  Daarnaast zijn er de assessments waarvoor een dag of dagdeel  word ingepland. Deze worden vaak afgenomen door een psycholoog door middel van rollenspellen en opdrachten.

Kun je je voorbereiden op een assessment?
Allereerst is het belangrijk om te weten waarvoor er getest gaat worden.  Daarin zijn verschillende mogelijkheden. Is het een gedragsassessment of word er getest op opleidingsniveau? Wellicht ken je iemand binnen het bedrijf die het assessment al eens gemaakt heeft. Is dit niet zo dan kun je altijd terecht met vragen bij degene die het assessment afneemt.

TIPS

  • Zorg dat je uitgerust bent op de dag van het assessment.
  • Je kunt overwegen om een “oefen assessment” te maken. Dit kan helpen om een idee te krijgen hoe een assessment in zijn werk gaat. De feedback helpt je om inzicht te krijgen in je eigen prestaties.
  • Zorg dat je van te voren weet waar en bij wie je moet zijn om geen onnodige stress te creëren.
  • Ben jezelf en ga geen toneel spelen! Geef zo eerlijk mogelijk antwoord want het heeft geen zin om je anders voor te doen.
  • Als je het rapport krijgt, stel dan vooral vragen als je het rapport niet begrijpt. Eventueel kun je de functie ernaast leggen en doorvragen.

 

VaesLinthorst kaart 3 471x400

Voor meer informatie over onze assessments klik hier
Of neem contact op met Miriam Piket – piket@vel.nl of 077-3557261