social_media_images_192x130Helaas komen we het nog heel vaak tegen: kandidaten die op papier zich goed weten te presenteren maar tijdens een intakegesprek geen goede indruk maken. Waar dat aan ligt? Een slechte voorbereiding! Dit begint bij je kledingkeuze en eindigt bij je inhoudelijke presentatie.


Zo zonde, want het feit dat je wordt uitgenodigd (uit soms wel 100 sollicitanten) zegt veel over ons vertrouwen in jouw kennis en kunde. Natuurlijk komt het ook wel eens voor dat je zelf geen klik hebt met het bedrijf of je interesse is afgenomen nadat je wordt ingelicht over specifieke werkzaamheden, maar over het algemeen ga je een intake-en/of sollicitatiegesprek toch in om jouw droombaan te veroveren. Zet jezelf dus op 1-0 voor in plaats van 0-1 achter door je goed voor te bereiden!

Zoals ik al zei, begint een goede voorbereiding bij je kledingkeuze en uiterlijke presentatie. Zorg ervoor dat je lekker fris ruikt, voor de rokers onder ons betekent dit dus minimaal een half uur van te voren niet meer roken en je handen wassen. Daarentegen is een kauwende gesprekspartner niet aangenaam, geen kauwgom tijdens het gesprek dus. Kijk ook een beetje uit met parfum en aftershave, met mate is hierbij het toverwoord. Dit geldt overigens ook voor make-up en je kapsel. Houd het naturel.

Dames, je rok maximaal 10 cm boven de knie in een zittende houding en zorg voor een bedekt decolleté. Lichaamsversieringen worden niet altijd op prijs gesteld, zorg ervoor dat dit niet opvalt en/of is bedekt. Bij mannen is een nette tas, gepoetste schoenen en een mooi jasje gewenst. Het hangt een beetje van de functie af in hoeverre je in het pak gestoken moet worden. Daarnaast geldt voor beide dat je er verstandig aan doet om niet te kiezen voor hele felle kleuren, drukke prints en of bedrukkingen en om je kleding te checken op gaten, vlekken en losse draadjes.
Neem een schrijfblok en pen mee om eventuele aantekeningen te maken. Let erop dat je behaalde diploma’s en certificaten meebrengt in een overzichtelijke map. Daarnaast staat het netjes om een persoonlijk visitekaartje af te geven wanneer je deze hebt.

Je gesprekspartner wil uiteraard weten waarom jij denkt te passen op de functie. Geef aan waar je energie van krijgt en welke facetten van je opleiding of vorige baan jou aanspreken. Benoem voorbeelden uit de praktijk waarin jouw capaciteiten naar voren komen die van belang zijn om de functie goed uit te voeren. Het stellen van scherpe vragen getuigt van een goede voorbereiding. Leer de bedrijfscultuur en bedrijfshiërarchie kennen door informatie in te winnen via je netwerk of internet. Onderzoek de marktpositie en de doelgroep/klant van de organisatie. Op welke manier kun jij daar je bijdrage in leveren? Tegen welke problemen loopt de organisatie aan en welke oplossende rol kun jij hierin spelen? Op deze manier toon je je enthousiasme voor de functie en kun je toetsen of je op je plek zal zitten binnen het betreffende bedrijf. Bedank aan het einde je gesprekspartner voor het aangename gesprek en geef een ferme handdruk. Vraag ten slotte wat de vervolgprocedure is en maak hier een duidelijke afspraak over.

Ga jij binnenkort op gesprek en ben je benieuwd naar meer tips en tricks? Kijk dan op www.vel.nl of www.kandidatenwerving.nl en volg ons op Facebook, LinkedIn en Twitter.